Hus & hem

Takshingel – ett hållbart och snyggt material

Stadstak AB är experter på alla typer av tak – vi är helt enkelt din takläggare Stockholm. Vi erbjuder såväl företag som privatpersoner hjälp med tak i Stockholmsområdet och vi arbetar med exempelvis plåttak, betongtak och papptak. När du anlitar oss tittar vi på dina behov och skräddarsyr en lösning för dig. Vi har enbart erfarna takläggare som är mycket kunniga. Dessutom har vi har alla nödvändiga certifikat, giltig F-skatt och ansvarsförsäkring. Anlitar du oss kan du därför vara trygg med att vi gör ett bra jobb.

Takshingel Stockholm

Ska du lägga ett nytt tak ska du absolut överväga att lägga ett så kallat shingeltak. Det har blivit väldigt populärt på senare år tack vare sin hållbarhet och sitt utseende. Jämfört med vanliga taktyper som tegel, betong och plåt kan shingel faktiskt också ofta vara det billigaste alternativet. Du kan beställa shingel i flera olika mönster och färger och du kan dessutom lägga det med en taklutning ned till 14 grader. Detta gör att det passar på nästan alla bostäder.

Vad är shingel?

Ett shingeltak består av plattor tillverkade i glasfiber. Plattorna har en yta av bitumen, vilket är ett material som påminner om asfalt. Bitumen är stabilt och hjälper till att impregnera ditt tak. Ett shingeltak håller i många år och är både hållbart, elastiskt och snyggt att titta på.

Fördelar med shingeltak

Ett shingeltak håller tätt i alla fogar och spikpunkter eftersom det läggs med överlappning. Ytan flagar eller rostar inte, vilket gör att hållbarheten är god. En annan fördel är att snö och is ligger kvar på taket på grund av dess skrovliga yta. Det gör att du undviker att det faller ner på gångbanor och planteringar. Materialet är även ljudfritt vilket gör att du knappt hör när det regnar och blåser.

Så om du ska lägga ett nytt tak på ditt hus kan ett shingeltak helt klart vara värt att överväga.