renovering

När är det dags att slipa golvet?

När trägolvet börjar se lite slitet ut kanske du tror att det är dags att utföra en golvslipning Stockholm? Så behöver det inte alltid vara, trägolv håller oftast längre än vad du tror. Och med rätt underhåll mycket längre än vad du tror.

Hur vet du när det är dags?

Genom att inspektera golvet kan du enkelt se när det är dags att utföra en genomgående golvslipning Stockholm. Och sedan även behandla golvet för att det ska hålla så länge som möjligt.

Även om repor och annat ser fult ut är det inte en indikering till att golvet faktiskt behövs slipas och behandlas. Utan det du ska se över är ytskiktet av golvet. Så länge som ytskiktet är intakt på alla ställen kan du vänta lite längre med att beställa en golvslipning solna. Priset på en golvslipning kan många gånger överraska, men tänk på att det alltid är billigare än att lägga nytt golv.

Oftast blir golvet mest slitet i hallen, köket och vardagsrummet. Så självklart är det i dessa delar av hemmet du ska undersöka om ytskiktet är i gott skick eller inte. I ett sovrum slits golvet inte speciellt mycket och håller därmed längre än i för exempel hallen.

Olika golv – olika hållbarhet

Olika träslag är olika hårda och håller därmed olika länge. Om du för exempel har ekgolv hemma behöver du absolut inte utföra golvslipning Nacka lika ofta som om du har golv tillverkade av björk.

Som regel är ek, ask, lönn och bok hårdare träslag som lämpar sig alldeles utmärkt för golv. Och om du ska installera ett helt nytt trägolv är det något av dessa träslag du bör välja för att undvika att utföra golvslipning Täby alltför ofta.

Om du däremot har golv av björk, al eller furu måste du utföra golvslipning Sollentuna i alla fall vart femte år. Och det är stor skillnad mot de hårda träslagen som oftast klarar sig i upp till 10 år.