företag

Åkgräsklippare som gör jobbet

Har du gräsmattor med väldigt stora ytor som ska klippas regelbundet så kan en åkgräsklippare vara den perfekta lösningen.

Vad är en åkgräsklippare

En åkgräsklippare är ett fordon som du själv sitter på när du klipper stora ytor gräs. Den är bekväm att sitta på och lätt att framföra. Det finns numera även gräsklippare som drivs på batteri och är avgasfria, de klarar flera timmars klippning på en laddning.

Om du har rätt tillbehör kan du också använda gräsklipparen till att borsta infarten ren och röja snö. En åkgräsklippare kan många gånger också dra en släpkärra som kan användas för olika transporter. Dessa klippare används ofta även när man klipper golfbanor.

Tips inför köp av åkgräsklippare

När du ska köpa en åkgräsklippare så finns det en del saker att ta hänsyn till innan du gör ditt val:

  • Ska du använda gräsklipparen till din trädgård så kan det vara bra att fundera på om du behöver en åkgräsklippare eller en trädgårdstraktor. En åkgräsklippare har ett frontmonterat klippaggregat. Den är perfekt till trädgårdar med ojämn gräsmatta och där det kan finnas hinder i form av buskar och planteringar. Då behövs en klippare med en svängradie. En trädgårdstraktor passar bäst där det är stora mellanrum mellan de hinder som finns och där trädgården är enkel utformad. Passar också bra där tomten är plan och rak och du inte behöver göra så många snäva svängar.
  • Vill du att din åkgräsklippare ska kunna användas till mer än gräsklippning? Vill du kunna transponerat saker med den eller röja undan snö så ska du titta på en maskin som har dessa egenskaper.
  • När du ska köpa en åkgräsklippare så försök att köpa kvalitet. Gärna ett känt märke där du vet att du får mycket ut av din maskin. Det finns såklart billigare alternativ som är bra men det är lönsamt att betala extra för en med ordentlig kvalitet. Melex är ett välkänt märke som tillverkar åkgräsklippare av hög kvalitet och med en lång livslängd.

Shibaura gräsklippare – saker du inte visste

Även om Shibaura är ett känt märke inom åkgräsklippare så finns det några saker du kanske inte vet:

  • År 1950 startades Shibaura i Japan av två olika ingenjörsfirmor inom maskintillverkning som slog sig samman. De blev snart ett stort namn på marknaden när det kommer till släp och traktorer. Det mesta som tillverkas i Japan håller en hög kvalitet och så även Shibauras produkter.
  • Du kan vara helt säker på att om du stöter på någon som klipper gräs, speciellt professionellt, så hittar du ofta en Shibaura. De är nämligen väldigt populära bland kunderna oavsett var i världen du befinner dig. Många större upphandlare väljer de här åkgräsklipparna eftersom de håller länge och tål tuff användning i tillägg till att de är effektiva.
  • Andrahandsvärdet på Shibauras åkgräsklippare är högt vilket gör att de är väldigt populära bland de som arbetar med trädgårdsvård. Ibland behöver du byta ut din maskin till en större och då kan du med fördel sälja din gamla. Det gör att de även är prisvärda även om de kostar en del i inköp.
  • Det är lätt att hitta reservdelar till den här klipparen och det är enkelt att få service på den. Det gör att det inte blir en slit och släng maskin utan med rätt skötsel håller den mycket länge.
  • Även om Shibaura är mest kända för sina åkgräsklippare så tillverkar de också andra saker. Du hittar även traktorer och trimmers för kantklippning i deras utbud. Det är en fördel att investera i så många saker som möjligt från samma tillverkare och Gianni ferrari är helhetsleverantörer när det gäller gräs och trädgårdsskötsel.