Hus & hem

Ska du installera solceller?

Att installera solceller har blivit något vanligt och även populärt i dagens samhälle. Förutom att du får ner uppvärmningskostnaderna höjer du även värdet på fastigheten när du installerar solceller.

Vem får installera solceller?

Själva installationen måste utföras av en behörig elektriker Solna. Du själv får inte utföra installationen eftersom alla elinstallationer måste utföras av en elektriker i enlighet med Svensk lagstiftning.

I flera Europeiska länder räcker det med en person som är certifierad solcellsinstallatör, men det här är inte något som gäller i Sverige.

Innan du ber en elektriker Solna om en offert är det smart att göra lite efterforskningar. Det är inte alla elektriker Solna som utför installationer av solcellsanläggningar.

Hur du hittar en bra elektriker

Många gånger kan du ha tur och få rekommendationer på en bra elektriker Solna av grannar, vänner eller familj. På så sätt behöver du själv inte göra lika mycket efterforskningar.

Om du däremot inte får några bra tips kan du alltid vända dig till internet. Genom att söka på elinstallation Stockholm elektriker eller liknande kan du få fram väldigt många resultat. Ha dock i åtanke att du inte bör välja första bästa annons som dyker upp.

Ett smart tips är att kolla upp elektrikern på sociala medier. Om andra kunder har varit nöjda med både pris och utfört arbete kommer säkerligen du också att bli det.

Vad kostar det att installera solceller?

Priset kan variera kraftigt beroende på vilken slags anläggning du investerar i, hur stor den är och hur ditt tak ser ut. Det enklaste sättet att få fram ett exakt pris är att be om en offert. Tänk på att alltid ta in offert från minst tre elektriker för att säkerställa att du verkligen får ett bra pris.

Du kan även ansöka om det gröna ROT-avdraget när du installerar solceller. På så sätt kan du hålla totalkostnaden nere.